Maansteen

Is een steen die werkt op het hormoonsysteem van de vrouw. Het verlicht menstruatiepijnen, helpt bij onvruchtbaarheid en vermindert het aantal en de gevolgen van opvliegers. Daarbij helpt de Maansteen tegen futloosheid en versterkt deze steen de maag en spijsvertering.

 

Magnesiet

Zorgt voor verbeterde vochthuishouding. Door deze steen te dragen zal u sneller overtollig vocht omzetten en daardoor kan hij helpen bij het verliezen van gewicht en het behouden van het streefgewicht. Deze steen ook een positieve werking op de baarmoeder en de prostaat.

 

Malachiet

Is een steen die helpt tegen reuma en gewrichtsklachten. Wat weinig mensen weten, is dat de Malachiet ook een positieve werking heeft bij hartkrampen en hartritmestoornissen. Ook stimuleert de Malachiet uw tevredenheids gevoel.

 

Magnetiet


METEORIET

Voor hulp bij het nemen van jouw verantwoordelijkheid voor jouw eigen leven. Voor het openstaan voor en het werken vanuit inspiratie. Voor het verdiepen van het contact met je gidsen.

 

Mica en brolhiet

 

Mookaiet

Lichamelijk Mookaiet ondersteunt het zwangerschapsproces, de voortplanting en herstel van het fysieke lichaam. Daarnaast kan de steen gebruikt worden om de effecten van ouderdom tegen te gaan. Mookaiet zuivert ook de lever en de nieren. Verder versterkt deze steen het immuunsysteem en bevordert hij wondherstel. 
Emotioneel Mookaiet bevordert flexibiliteit en helpt je om emotionele patronen en gedragspatronen te herkennen en los te laten.
Spiritueel Mookaiet is een goede meditatiesteen en verhoogt de vibratie van je lichaam zodat je lichaam en geest langer leeftijdloos blijven.

 

 

Moldaviet
Morganiet Laat je jezelf zijn en helpt de realiteit onder ogen te zien. Helpt je positief in het leven te staan. Heeft een positief effect op het geven van liefde. Vermindert stress, angst, spanningen en prestatie druk. Morganiet gaat hartklachten, evenwichtstoornissen en impotentie tegen.

 

Nefriet (Zie groene jade)


Obsidiaan

Laat de waarheid, de kern en oorzaak van dingen naar boven komen. Heeft een positieve werking op angst, blokkades en trauma’s. Obsidiaan heeft een stimulerende werking op de spijsvertering en doorbloeding. Versterkt het gezichtsvermogen. Obsidiaan geeft helderheid van geest.

 

 

 

Nuummiet

Lichamelijk Nuummiet kan de werking van andere helende stenen ondersteunen en heeft een kalmerende werking op het zenuwstelsel en het hart. Daarnaast helpt deze steen tegen slapeloosheid, stress en nachtmerries en geeft hij steun bij Parkinson en migraine. 
Emotioneel Nuummiet helpt je om verwarring, machteloosheid en desillusie te overwinnen. Deze steen geeft zelfvertrouwen en laat je zien waar je eigen vermogens liggen. Nuummiet stimuleert zelf-acceptatie en het integreren van je schaduw kanten.
Spiritueel Nuummiet toont je je ware aard en helpt je om je talenten, je lessen en je macht te onderkennen. Het leert je om je verantwoordelijkheden te nemen en valse bescheidenheid los te laten.

 

Obsidiaan goud

Deze steen is vooral op het psychische vlak actief. Obsidiaan goud vermindert teveel aan ego en neemt het gevoel van nietigheid weg.

 

Obsidiaan helder

Beschermt tegen negatieve invloeden. Geeft bewustwording ervan. Heldere obsidiaan laat je genieten van de mooie kanten van het leven. Heeft een afslankende werking.

 

Obsidiaan mahonie

Is een steen die wonden herstelt. Niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk. Obsidiaan mahonie zorgt voor snel herstel van de huid na verwondingen en verbetert het afweersysteem.

 

Obsidiaan regenboog

Is een beschermende steen. Laat blokkades inzien, vermindert stress in lichaam en geest. De energie van regenboog obsidiaan is zachter dan die van zwarte obsidiaan.

 

Obsidiaan sneeuwvlok

Werkt op ons hoofd en voornamelijk op de ogen. Wanneer u last heeft van tranende ogen of staar kan de steen u helpen deze oogziektes te verminderen.

 

Onyx

Is een steen die werkt op de huid. Het bevordert de natuurlijke hydratatie, voorkomt schimmels en gaat zonnebrand tegen. Ook worden de nagels en het haar gesterkt. Verder helpt onyx bij oorontstekingen en gaat oorsuizen en doofheid tegen. Onyx brengt harmonie tussen lichaam en ziel.

 

Opaal Andes

Laat je gastvrij, onzelfzuchtig, altruïstisch en hartelijk zijn. Laat verlegenheid, schaamte en remmingen los. Met opaal Andes kunt u uzelf zijn. Bevordert de werking van het hart.

 

Opaal dendriet

Stimuleert communicatie en contact. Opaal dendriet geeft openheid en toegankelijkheid, vooral na slechte ervaringen. Heeft een afslankende werking.

 

Opaal vuur blauwe

Laat je enthousiast, spontaan, levendig, impulsief en vrolijk zijn. Stimuleert om met veranderingen om te gaan en zet aan tot handelen. Opaal vuur werkt bij opgekropte emoties en beschermt bij gevaar. Opaal vuur geeft het lichaam energie en bevordert nieren en darmen.

 

Opaliet (synth)

Stimuleert passie, liefde, trouw, warmte en spontaniteit. Laat je vredig en bewust zijn met jezelf. Opaliet geeft harmonie in je leven en helpt zo ook bij slaapstoornissen.

 

Peridoot

Is een steen die vooral werkt op ons hoofd waaronder onze ogen, hersenen en keel. Het helpt tegen keelpijn en verzacht uw keel wanneer deze is beschadigd. Naast keelaandoeningen werkt deze steen ook tegen hoofdpijn en slechtziendheid. Peridoot vermindert jaloerse en egoïstische gevoelens.

 

Pietersiet

Stimuleert dingen uit het verleden los te laten zoals trauma’s en conflicten. Pietersiet schept orde in ons dagelijks leven. Helpt u informatie op te nemen en te concentreren. Werkt positief bij stress en overspannenheid. Pietersiet helpt fysiek op longen, darmen, lever en ademhaling.

 

Prasioliet

Ook wel groene amethist genoemd, zet negatieve energie om in positieve. Het helpt verloren balans te hervinden en stimuleert het creatief denken. Prasioliet heeft een positieve werking op het hart en kan hartritmestoornissen verminderen.

 

Petetite

 

Prehniet

Geeft inzicht in jezelf, laat emoties naar boven komen die verdrongen zijn. Geeft liefde en rust. Phreniet stimuleert de zintuigen. Het bevordert de vetstofwisseling en kan dus helpen bij afvallen. Laat gifstoffen uit het lijf verdwijnen. Phreniet gaat nachtmerries, fobieën en angsten tegen.

 

Pyriet

Het stuurt de functie van lichaamssappen zoals bloed en gal. Door deze sturing zorgt pyriet voor meer harmonie tussen de organen. Daarbij heeft het invloed op longen en luchtwegen. Zuurstof wordt beter in het bloed opgenomen. Pyriet sterkt het zelfbewustzijn en is stimulerend voor het vinden van geluk.