In deze lijst hebben we een korte omschrijving van de belangrijkste eigenschappen.

Wij streven ernaar om ons assortiment uit te breiden waardoor er soms wel mineralen al in de winkel aanwezig is zijn maar nog geen omschrijving Zoekt u een bepaalde edelsteen of mineraal dan zullen wij onze uiterste best doen om een pracht exemplaar tegen een redelijke prijs voor u te regelen.

Edelstenen

Onbewerkte stenen
Geslepen stenen
Getrommeld
Sieraden en Juwelen
Skul
Hartjes
Engelen
Bollen

Wil je meer lezen over kristallen en edelsteen in onze winkel hebben we er verschillende boeken over op voorraad,

O.a Edelsteen therapie van Hans Timmers  isbn 9789079813019

De kristallen gidsen van Judy Hall Deel 1   isbn 978059203389  Deel 2  isbn  9789048301812 Deel 3 isbn 9789048307838

 

 CARBORUNDUM,

CARBORUNDUM, RUWE STEEN - DE LEVENSENERGIE GELEIDER

Ik lééf. Jij ook?

Carborundum, ruwe steen - de levensenergie geleider

Recht je rug, sta ferm in de wereld en kijk helder. Wanneer je dit doet, geef je fysiek het signaal naar het universum: ik lééf.

Ik ben Carborundum, de grote geleider. Ik help je om levensenergie krachtig door je lijf te geleiden, langs je ruggengraat die ik versterk, doorheen al je chakra's die ik met elkaar verbind. Ik vier vernieuwing, ik vier technologische ontwikkelingen, ik vier vooruitgang – met mij ben je veilig bij moderne technologie, ziekenhuisbehandelingen en straling. Ik ben een krachtige steen voor healing en ondersteun bij zware ziektes. Ik ben een geweldige helper voor mensen met depressie, trauma's uit het verleden en verslavingsgedrag. Ik help je je goed te voelen over jezelf. Vier jouw creativiteit, vier jouw leven!

Birthstone: Geen bekende sterrenbeeld

Chakra Alignment: Root, maar heeft gevolgen voor alle chakra's

Element: Geen

Oorsprong van de naam & Mythology: Genoemd door de oorspronkelijke fabrikant, Acheson, in 1890, die oorspronkelijk geprobeerd om kunstmatige diamanten te synthetiseren, maar uiteindelijk maken blauwe kristallen van siliciumcarbide, die hij Carborundum genoemd.

Carborundum balanceert de chakra's, en is kalmerend en voorzichtig aarding. Schermt en beschermt, met name in geval van elektromagnetische stress.

Carborundum maakt inwendige expansie in een ordelijke en georganiseerde manier, alsof elke individuele cel toegewezen evenveel ruimte eromheen. Ondanks de donkere kleur van de steen, de algemene stemming is licht en gelukkig.

Opmerking: Carborundum is zeer hard en in staat krassen glas en andere kristallen behalve diamant, dus zorg moet worden genomen geen tafels of andere oppervlakken krassen.

Carborundum is een natuurlijk mineraal, maar wordt in een aantal industriële processen. Carborundum heeft een breed scala van industriële toepassingen; Als schuurmiddel; Zoals korrels samengebonden tot extreem harde keramiek, die worden gebruikt in auto remmen en koppelingen, en platen in kogelvrije vesten vormen; In elektronische toepassingen, waaronder hoge spanning / hoge temperatuur halfgeleider elektronica.

Aragoniet

Werkt aardend, stabiliserend en kalmerend. Het helpt je even een pas op de plaats te doen en tot rust te komen bij overstimulatie en stress. De steen herstelt het evenwicht bij een te snelle spirituele of lichamelijke ontwikkeling en gaat hiermee overbelasting tegen. Aragoniet werkt kalmerend bij overgevoeligheid, innerlijke onrust, spanningen en woede. De steen biedt kracht en ondersteuning en bevordert flexibiliteit, tolerantie, geduld, concentratie, discipline en acceptatie. Fysiek werkt aragoniet verwarmend en krampopheffend en heeft een positieve werking op verkoudheid, calcium opname en de botten, de spijsvertering en het immuunsysteem.

Agaat
Heeft een positieve werking op de geslachtorganen. Al jaren is de agaat beschermsteen voor moeder en kind tijdens de zwangerschap. De steen lost psychische spanningen op en geeft een gevoel van veiligheid. Agaat vergroot het zelfvertrouwen en vermindert twijfel. Geeft stabiliteit, zelfbeheersing en geborgenheid.

Agaat Boom
Brengt zekerheid, stabiliteit en uithoudingsvermogen, zelfs in onmogelijke situaties. Helpt om uitdagingen aan te nemen en te overwinnen. Ondersteunt de weerstand en het immuunsysteem. Agaat Boom helpt bij de behandeling van steeds terugkerende ontstekingen.

Agaat Botswana
De Botswana Agaat versterkt de spiermassa en helpt u bij het opbouwen van u spieren. Deze agaat heeft een kalmerende werking op het lichaam en helpt bij het verdrijven van pijnen, krampen en doofheid.

Agaat Brazilië
Versterkt de spieren en werkt kalmerend bij pijn en krampen. Helpt om zwangerschappen goed te laten verlopen. Vergroot het zelfbewustzijn en de levenskracht.

Agaat Leopard skin
Kalmeert, troost en harmoniseert. De Leopard skin Agaat is een sterk aardende steen. Geeft humor en vreugde.

Agaat Mos
Helpt bij het zoeken van oplossingen van moeilijke situaties, druk en geestelijke belasting. Mos Agaat maakt bewust. Bevordert de communicatie en prikkelt het verstand. Reinigt uw weefsel, lymfklieren en de luchtwegen.

Agaat Turritella
Prikkelt u om u te richten op eigen wensen, bezieling en plannen. Agaat Turritella bevordert de stoelgang. Verhoogt de weerstand tegen vervuiling, gif en bestraling.

Amazoniet 
De Amazoniet vermindert hoofdpijnen en helpt het ontspannen van de nekspieren. Het verminderd krampen en helpt bij astmatische mensen. De Amazoniet is een steen die werkt op onze huid, het bevorderd de herstellende kracht van onze huidlaag, helpt tegen huidaandoeningen en eczemen.

Amethist
De Amethist werkt op onze hersenen en is vooral de steen die gebruikt wordt tegen hoofdpijnen en migraine. Ook werkt deze steen goed bij slapenloosheid en geeft het uw innerlijke rust. De Amethist is een steen die vaak gebruikt wordt bij meditaties en rust gevende sessies. Deze steen heeft een kalmerende werking op het hart en verstrekt de zenuwen.

 

Amethyst

beschermend en zuiverend. Het maakt je hoofd helder en geeft inzicht in je gedrag en in de keuzes die je maakt en helpt hierdoor slechte gewoontes en verslavingen erkennen en achter je laten.

Amethist kwarts
De Amethyst  werkt op onze hersenen en is vooral de steen die gebruikt wordt tegen hoofdpijnen en migraine. Ook werkt deze steen goed bij slapenloosheid en geeft het uw innerlijke rust.

Ametrien
De Ametrien is een steen die werkt op ons innerlijk. het geeft ons innerlijke rust en gelatenheid. Zorgt er voor dat u langere tijd ontspannen blijft. Het werkt goed tegen stress en nervositeit. De Ametrien is een combinatie van Ametist en Citrien. En heeft dus eigenschappen van beide soorten

Angeliet 
Geeft een gevoel van innerlijke vrede en verbondenheid. Heeft een kalmerende werking bij zware psychische belasting en heftige emoties. Angeliet helpt je eerlijk te zijn en gevoelens te uiten. Fysiek heeft Angeliet een positieve werking op de nieren en de waterhuishouding in het lichaam.

Apachetraan
Beschermt de aura en neemt negatieve energie in zich op. Apachetraan helpt bij angst, blokkades, oude pijnen en traumatische ervaringen. Apachetraan verbetert de opname van vitamine C en werkt goed bij spierkrampen.

Apatiet 
De Apatiet is een steen die werkt op onze buik. Het vermindert buik en darmklachten en zorgt voor een beter de stoelgang. De Apatiet reinigt uw lichaam van binnen en zorgt voor een goede darmflora. Deze steen wordt vaak gebruikt bij voedselvergiftiging.

Apatiet

stimuleert communicatie en zelfexpressie en bevordert geestelijke, lichamelijk en spirituele groei en ontwikkeling

Aquamarijn
De aquamarijn helpt bij verkoudheid en verminderd keel en mond aandoeningen, allergieën, jeuk en oorinfecties. De Aquamarijn is de ideale steen die werkt tegen hooikoorts en wordt daarom ook veel gedragen wanneer er pollen aanwezig zijn. De aquamarijn is de steen voor mensen die niet zo zeker van zichzelf zijn en niet weten wat ze willen doen in het leven. De aquamarijn zorgt voor een stukje zelfbewust zijn en kan deze mensen de goede kant op sturen.

Aventurijn Blauw en groene
De Aventurijn verminderd huidproblemen zoals eczemen, acne en psoriasis. Ook heelt deze steen goed bij jeuk en ontstekingen. Het bevorderd de haargroei en laat uw haar weer stralen. Maakt oneffen heden in uw gezicht egaal en laat uw huid ademen. De Aventurijn versterkt u karakter en persoonlijkheid en helpt u bij het maken van de juiste keuzes.

Azuriet
Azuriet is een sterk geneeskrachtige steen. Op emotioneel gebied helpt Azuriet bij angsten en fobieën, stress en verdriet. Fysiek gezien heeft Azuriet met name een positieve werking op de keel, tanden, huid, gewrichten. Maar ook op nieren, galblaas, lever, mild en schildklier.

Barnsteen / Amber
De Barnsteen heeft een helende werking op de luchtwegen en helpt bij hooikoorts, astma en bronchitis. Het helpt u bij het verwerken van angsten en pijnen. Van oudsher wordt deze steen gebruikt bij kleine kinderen wanneer deze tandjes krijgen om op deze manier de pijn te verminderen. De Barnsteen heeft een verwarmende werking op uw karakter en laat u hiervoor open staan.

Bergkristal
Is een steen met enorme geneeskracht en bij uitstek geschikt voor healings en energetisch werk Omdat bergkristal zo neutraal en zuiver is, kan de steen opgeladen worden voor elke (energetische) werking en kan ook de werking van andere stenen versterken. Het beschermt de aura tegen straling, reinigt de chakra’s en brengt ze in balans. Mentaal bevordert bergkristal concentratie, helder denken, en om problemen op te lossen. De steen werkt zuiverend,

Bergkristal

is een steen met

enorme geneeskracht en bij uitstek geschikt

voor healings en energetisch werk. De steen reguleert energie, absorbeert energie, geeft energie en slaat energie op naar gelang wat er nodig is in een bepaalde situatie.

 

Beryl
Help moedeloosheid en twijfels weg te nemen. Het is een hele daadkrachtige steen die doelbewust en efficiënt maakt.

Blauwfluss (verhit)
Staat voor blijheid en positiviteit. Het versterkt de positieve kanten en geeft levensvreugde. Fysiek werkt de steen op het hart, ogen en nieren. Het kan bloedarmoede, reuma en onrust verminderen

Bronziet 
Bronziet is een beschermende en aardende steen. Helpt controle te krijgen in een situatie of levensfase, bevordert zelfvertrouwen en assertief optreden. Bronziet geeft een gevoel van innerlijke rust en harmonie. Ook stimuleert Bronziet het ijzeropname in het lichaam.

Borniet
Prachtige steen met blauwe glinster helpt bij het in evenwicht brengen van lichaam en geest en doet openstaan voor vernieuwingen.
Deze steen ontspant op een bijzondere manier de vrouw gedurende de zwangerschap en geeft haar kracht om de hormoonschommelingen en lichamelijke veranderingen te doorstaan.  Gunstige werking bi hertstel hersenbloeding, beroerte,hormonen, zwangerschap, kinderwens

Cactus kwarts
Deze schitterende cluster is voornamelijk Amethyst in een zacht paarse tint, met fijne kristallen Cactus Quartz" of "Spirit Crystals" genoemd. Andere benamingen voor deze bijzondere mineralen zijn ook wel: Feeën-Kwarts, Elven-kwarts en of Zielkwarts.

Calciet
Calciet stimuleert lichamelijke, geestelijke en spirituele groei. De steen is motiverend en geeft zelfvertrouwen, daadkracht, standvastigheid, hoop en moed. Calciet kalmeert de geest en zorgt hiermee voor innerlijke rust. Lichamelijk stimuleert Calciet de stofwisseling en het immuunsysteem en het bevordert de groei. Gunstige werking op huid, darmen en het hart.

Calciet geel
Gele Calciet  bevordert de wilskracht en geeft je energie. Ook laat de gele Calciet u open staan voor de mooie dingen in het leven. Het geeft u vrijheid en blijheid.

Calciet honing
Calciet honing is een verzachtende steen. Heeft een positieve werking bij maagklachten en laat angst en onzekerheid verminderen. Honing Calciet  laat je kunnen omgaan met teleurstellingen.

Calciet mangano
Mangano Calciet geeft je een gevoel van vreugde en tevredenheid. Stimuleert de levensenergie. Mangano Calciet heeft een bevorderende werking op de huid.

Calciet oranje 
Werkt reinigend en vitaliserend. Oranje Calciet  verbetert je stemming en herstelt de geestelijke balans. Wat een positief effect heeft op angst en depressies. Fysiek heeft de steen een bevorderde werking op de voortplantingsorganen, darmen en galblaas.

Calciet regenboog
Werkt op de ogen en heeft een reinigende werking op het lichaam. Ook kan het migraine en hoofdpijnen verminderen.

Carneool  
De Carneool heeft een positieve werking op de bloedsomloop. Zo helpt deze steen bijvoorbeeld tegen een hoge bloed druk en bloedvergiftigingen. Maar ook helpt het uw kleine wondjes sneller genezen en infecties  verminderen. De Carneool is een steen waar u blij van wordt en tegen zwaarmoedigheid werkt. Ook helpt het tegen nachtmerries.

Celestiet
Is kleurloos, grijs tot bleekblauw. De steen is doorzichtig tot doorschijnend met een glasachtige glans. De getrommelde steen kan heel makkelijk breken.
Celestiet is een krachtige steen die spirituele ontwikkeling en helderziendheid bevordert. Het trekt voorspoed en geluk aan en helpt te vertrouwen op je eigen intuitie. Celestiet bevordert creativiteit en is zeer geschikt voor mensen die in het openbaar moeten spreken (en andere vormen van communicatie). Leg celestiet naast je bed om dromen en reizen buiten het lichaam beter te herinneren. Celestiet wordt ook wel engelensteen genoemd omdat het het contact met engelen en gidsen tijdens meditatie of dromen bevordert. Fysiek werkt celestiet  kalmerend, spierontspannend en pijnstillend en is behulpzaam bij kwalen aan ogen, oren en keel.

Chalcedoon, blauw
De Chalcedon heeft een positieve werking op het deel van de hersenen dat het spraak vermogen regelt. Deze steen wordt vaak gebruik tegen stotteren en spraak stoornissen.
De Chalcedoon heeft een kalmerende werking en maakt u rustiger en meer geduldig.

Charoiet
Charoiet laat u met veranderingen om kunnen gaan. Heeft een stimulerende werking op daadkracht, vastberadenheid en spontaniteit. De fysieke werking van Charoiet is krampopheffend en kalmerend. Heeft een positieve werking op de bloeddruk, het hart, lever, alvleesklier, autisme en ook slaapproblemen. Stimuleert daarbij de stofwisseling.

Chiastoliet
Chiastoliet geeft je inzicht in wat je levensdoel is. Maakt helder van geest, nuchter en realistisch. Heeft een verminderende werking op illusies en angsten. Chiastoliet kan mensen helpen door de laatste fase van het leven te komen. Chiastoliet werkt koortsverlagend en bloedstelpend en helpt tegen verzuring en bij zenuwaandoeningen.

Chrysokolla 
De Chrysocolla is een steen die werkt op onze keel en luchtwegen. Het helpt bij verkoudheden en keelpijn, maar wordt ook vaak gebruikt tegen aandoeningen als astma. Verder helpt het tegen buikkrampen, epilepsie, artritis en galstenen. De Chrysocolla maakt u evenwichtiger en geeft evenwicht in uw emoties. Het helpt u uw gedachten op een rij te zetten en zo nerveuze dromen tegen te gaan

Chrysopraas
De Chrysopraas heeft een rustgevende werking op ons hart en bloedvatenstelsel. Hij schenkt rust en evenwicht aan het hart en onze aderen. En verlaagd de bloed druk. Deze steen wordt gebruikt voor het preventief tegen gaan van aderverkalking en de gevolgen hiervan. De Chrysopraas staat voor rust, het helpt tegen gevoelens van onrust.

Cirtien natuur
De Citrien is een steen die werkt op onze hersenen. Het maakt u attenter en stimuleert het logisch denken. Ook wordt deze steen veel gebruikt tegen plankenkoorts en examenvrees.
De Citrien geeft u meer zelfvertrouwen en helpt u door uw onzekerheden heen.

Citrien (verhit)
Verhitte Citrien geeft vrolijkheid en bevordert het zelfvertrouwen. Helpt tegen vermoeidheid van lichaam en geest en heeft een verminderende werking op examenvrees.

Coelestien
Coelestien leert je problemen te begrijpen. Heeft een stimulerende werking op creativiteit en je uitdrukkingsvaardigheden. Laat je chaotische gedachten verdwijnen en zorgt dat je in evenwicht komt. Coelestien heeft een positieve werking op menstruatieklachten en stoornissen.

Dioptaas
Trekt liefde aan en laat je liefde kunnen geven. Dioptaas is een genezende steen die het evenwicht in lichaam en geest herstelt. Kan je helpen bij hartritmestoornissen en bloedingen en verzacht pijn bij reuma en andere gewrichtsklachten.

Dragoniet roosjes

Dumorteriet
De Dumorturiet is een steen die ervoor zorgt het u allemaal wat lichter in te laten zien deze steen leert u het leven niet zo serieus te nemen en zorgt ervoor dat u positief blijft denken, u niet zo laat beïnvloeden door negativiteit en volop van het leven laat genieten. Ook geeft deze steen moed in moeilijke tijden en werkt het tegen angstaanvallen.